Vertrouwen is volgens ons de hoeksteen van iedere relatie. Dus ook in je organisatie. Vertrouwen is geen gegeven. Vertrouwen moet je aan werken, aandacht aan besteden, begrijpen en ontwikkelen. Dan kun je een high-trust organisatie worden. Minder verzuim, meer betrokkenheid en bevlogenheid en hogere productiviteit. Op een manier die mensen echt waarderen. Dialoog is onlosmakelijk verbonden met het realiseren en behouden van vertrouwen.
“Manager: Ons werk doen we in teams, samen bereiken we onze doelen. Vertrouwen is het fundament voor samenwerking. Hoe worden en blijven we een high-trust organisatie? Door vragen te stellen aan onze medewerkers vanuit de leiding, laten we zien dat we transparant zijn, niet de wijsheid in pacht hebben, en elkaar hard nodig hebben. Elkaar vertrouwen.”
Wat kun je verwachten?
Gemak voor jullie, zichtbaarheid en betrokkenheid van medewerkers, en betere beslissingen. Je ontdekt de kracht van vertrouwen door ijzersterke, open vragen te stellen en in een vervolgronde de deelnemers te laten reageren op de antwoorden uit de eerste ronde. Zo’n dialoog is een samenwerking tussen alle deelnemers, waarin iedereen eenvoudig kan meedoen en zich veilig voelt om ideeën te delen en van standpunt te veranderen. Met het realtime dashboard hou je helder overzicht en kom je snel tot onderbouwde beslissingen over lastige, veranderlijke onderwerpen, en een hoog niveau van vertrouwen; een hoog vertrouwen levert 50% hogere productiviteit op, 13% minder ziekteverzuim en 76% hogere betrokkenheid.
Project of doorlopend?
Je kunt projectmatig de dialoog inzetten, of doorlopend. Een doorlopend abonnement zorgt dat je regelmatig in dialoog bent en blijft, en hybride werken op de voet kunt volgen. We kunnen zelfs een heel programma van dialogen voor jullie opzetten, voor de belangrijke onderwerpen, richting de daarbij behorende groepen medewerkers. Door onze dialoog leren medewerkers ook naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren: je zit er immers om samen te werken, als collectief.
People & Culture officer: “De dialoog levert iets heel nieuws op: medewerkers die elkaars antwoord anoniem mogen waarderen. Prioriteren dus. Echt waarde aan elkaars mening toekennen. Zeer accuraat en alles netjes in overzichtelijke lijstjes in mijn dashboard. Dat kan dus wél met open antwoorden. Gewikt en gewogen door de mensen onderling!”
Voor wie?
Management, HR, ondernemingsraden, overheden. Ook als je nu enquêtes inzet, polls, video-bijeenkomsten en andere werkvormen, vraag de demo aan. Je zult verrast zijn over het gemak, de impact en het verschil met andere werkvormen.
Nieuwsgierig? Aan de slag!
Fijn, want daar begint het mee: ambitie, willen weten waarom, willen ontdekken hoe te verbeteren. We laten je graag zelf ervaren waarover we zo enthousiast zijn en wat andere organisaties zoals Gall & Gall, Unilever, Reclassering NL, RIVM met hun medewerkers bereiken. Vraag kosteloos onze demo aan. Daarin komen ook antwoorden op vragen aan bod zoals: doe je dit eenmalig of vaker? De gehele organisatie of teams of afdelingen? Wie ontwerpt de vragen?
Gebruik bovenstaande button voor je demo of mail/bel Maurik Dippel, op tel +31(0)611 78 80 47.
Case: Vertrouwen is essentieel volgens ons. Een high-trust organisatie, zo leerden we, kenmerkt zich door hoge retentie, laag verzuim hoge betrokkenheid, minder ervaren stress. Precies wat we hard nodig hebben. We hebben gekozen voor een de aanpak om eerst een Dialoog uit te zetten om te leren hoe ze tegen vertrouwen aankijken, wat dat bepaalt, wat nodig is en voor welke onderwerpen ze samen aan de slag willen. De gezamenlijke denkkracht willen inzetten. De anonieme dialogen van CircleLytics, die we elk kwartaal daarna zijn gaan uitvoeren, zorgen hiervoor. Door de 2e ronde krijgen we prioriteiten op tafel. Binnen een week. We meten elk kwartaal ook kwantitatief hoe ze het vertrouwen in elkaar, in de leiding, in de strategie, etc ervaren en vooral: waarom. Een schat aan informatie, een bron van commitment.
Voorbeeldvragen daarbij zijn onderstaande, maar we gebruiken ook vragen uit de Vragenbibliotheek van CircleLytics (meer dan 600 open vragen) of benaderen soms het team van CircleLytics.
Hoe waardeer je het vertrouwen in elkaar binnen onze organisatie? Graag je toelichting.
Hoeveel steun en vertrouwen ervaar je van je leidinggevende in de beslissingen die je maakt? Graag je toelichting?
Hoe veilig voel je je bij het nemen van initiatief? Kun je dit uitleggen?
Hoe betrouwbaar ervaar je je leidinggevende en kun je dit duidelijk toelichten?